Gouden tips wist je dat…

het beter is om een kitten 16 weken bij de moeder te laten?
Hoe langer de kitten bij haar moeder blijft, hoe minder groot de kans is op gedragsproblemen. Zo gaat het ook in de natuur!

je een kat al op jonge leeftijd kunt laten steriliseren / castreren?
Dit kan al wanneer je kitten twaalf weken oud is. Uitstellen kan tot vijf maanden, maar bij voorkeur voordat je kat krols wordt of je kat begint met sproeien.

je een kat beter kunt laten chippen?
Je kat is nieuwsgierig en kan ver van huis belanden. Via de chip (beter dan een halsband met adreskoker die ze snel kwijt zijn) wordt je kat sneller geïdentificeerd.

een Algemene Poezen Keuring jaarlijks nodig is?
Jaarlijks onderzoek bij de dierenarts, vaccineren, ontwormen (4x per jaar) en vrijwaren van parasieten dragen bij tot een goede gezondheid van je kat.

het instinct van je kat jagen is?
Door jagen of door spel wordt de basisbehoefte van je kat bevredigt. Je kat kan er haar energie in kwijt én het gaat verveling tegen – wat weer tot gedragsproblemen en/of overgewicht kan leiden. Gebruik daarom liever voerpuzzels in plaats van etens bakjes om je kat bezig te houden.

eten en drinken niet naast elkaar moeten staan?
Katten drinken van nature minder wanneer het water naast het eten staat. Net zoals wanneer het eten naast de kattenbak staat. Niemand eet graag naast het toilet.

een goede kattenbak hygiëne heel belangrijk is?
Schep de bak van je kat dagelijks uit, verschoon regelmatig en plaats op een rustige plek.

keuze hebben voor je kat ontzettend belangrijk is?
Op verschillende plekken door het hele huis wil je kat zelf kunnen kiezen waar ze kan drinken, eten, spelen, slapen, krabben of naar de kattenbak gaan. Hierdoor voelt je kat zich veiliger en gelukkiger.

katten stress ontladen door te krabben?
Je kat krabt niet alleen om haar nagels te verzorgen, maar ook om frustraties kwijt te raken. Katten houden van hoge krabpalen en horizontale krabmatten en -plankjes, die langs haar wandel route of dicht bij haar slaapplaats staan.

je een kat niet moet straffen
Probeer je kat niet te straffen, dat geeft haar veel stress. Probeer het gedrag van je kat te begrijpen, je kat doet wat ze doet met een goede reden. Respecteer het ook als je kat even alleen wil zijn en van je wegloopt.

katten een speelkameraad nodig hebben?
Je kat heeft behoefte aan sociale interactie met soortgenoten. Denk er wel om dat je nestgenootjes kiest of katten die goed met elkaar op kunnen schieten (introduceer geleidelijk). Zorg ervoor dat iedere kat zijn eigen kattenspullen heeft plus één extra.

Katsalon Dokkum
De missie van Katsalon Dokkum is: katten gelukkiger maken. En dus informeren we jou als katteneigenaar graag over kattengedrag en geven tips en adviezen. Alles om jouw kat gelukkig te maken, zichzelf te laten zijn en daardoor een natuurlijk en gezonder leven te bieden!

Download hier een flyer met gouden tips of weetjes waar je meer over wilt lezen: van kattenbaktips tot uitdagingstips, van wist-je-dat-jes tot gouden tips voor de vachtverzorging. En staat jouw onderwerp of antwoord op je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!

Download de flyer: Gouden tips wist je dat…

Facebook: facebook.com/trimsalondokkum
Instagram: instagram.com/katsalondokkum

Rondweg-West 136
9101 BG Dokkum
Telefoon: 0519-296801
M: info@katsalondokkum.nl
W: www.katsalondokkum.nl